Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Hot dog.


Υλικά:

325γρ. αλεύρι ΓΟΧ
100γρ. γάλα χλιαρό
100γρ. νερό χλιαρό
2κ.γ. ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
3-4 κ.σ. λάδι
1/2 κ.γ. μέλι
6 λουκάνικα Φρανκφούρτης

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το γάλα και την μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.


Στη συνέχεια,  προσθέτουμε τη ζάχαρη,  το αλάτι,  το λάδι,  το μέλι και σταδιακά το αλεύρι.  Μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει. 


Έπειτα αφήνουμε τη ζύμη για 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.  Αφού αρχίσει να φουσκώνει,  την χωρίζουμε σε 6 ίσα μπαλάκια. 


Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και βάζουμε μέσα από ένα λουκάνικο. 


Στη συνέχεια κλείνουμε το φύλλο και το χαράζουμε. 


Βάζουμε τα hot dog, σε ένα ταψί,  τα αλείφουμε με γάλα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για μια ώρα να φουσκώνουν. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για 20 λεπτά.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου