Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Monkey bread με ganache


Υλικά:

Για τη ζύμη
250 ml γάλα 
1 μαγιά ξερή
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
1 αυγό
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Για τη ganache
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Για βούτηγμα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μισό αλεύρι,  την μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 2 λεπτά. 


Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο που έχουμε λιώσει μαζί με το γάλα.  Προσέχοντας να μην είναι ζεστά. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ώσπου να ομογενοποιηθούν.


Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό, χτυπάμε,  και τέλος σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.  Αν η ζύμη δεν ξεκολλάει προσθέτουμε 2κ.σ. αλεύρι ακόμα ώσπου να είναι μαλακή και να πλάθεται.


Ετοιμάζουμε το μείγμα για να βουτήξουμε την ζύμη. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε σε ένα βαθύ σκεύος και σε ένα δεύτερο αναμιγνύουμε την ζάχαρη με την κανέλα. Στη συνέχεια κάνουμε την ζύμη μικρά μπαλάκια διαμέτρου περίπου 2εκ. Τα βουτάμε πρώτα στο βούτυρο και μετά στην ζάχαρη, και τοποθετούμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ. 



Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου 1,5 ώρα να φουσκώσουν. 


Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για περίπου 35 λεπτά. 



Αφού το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. 


Ετοιμάζουμε την ganache ψιλοκόβοντας την σοκολάτα,  ενώ στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει ριχνουμε στην σοκολάτα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια περιχύνουμε το monkey bread. Έτοιμο! 


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site www.akispetretzikis.com







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου