Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Κις Λορέν


Υλικά:

Για τη βαση:
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό
1-2 κσ. νερό

Για την γέμιση:
120 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
350 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, ρεγκάτο, έμενταλ)
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το αβγό και το νερό.


Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. 


Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε φύλλο περίπου μισό εκατοστό και στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα,  προσέχοντας να έχει περίπου 2εκ. ύψος περιμετρικά.


Για να φτιάξουμε την γέμιση,  κόβουμε το μπέικον σε τετράγωνα κομμάτια και το τηγανίζουμε χωρίς λάδι μέχρι να ροδίσει. 


Αφού κρυώσει το μπέικον,  το βάζουμε στην βάση μαζί με το τυρί. Έπειτα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και περιχύνουμε το μπέικον και το τυρί,  ενώ τέλος αλατοπιπερώνουμε. 


Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 45 περίπου λεπτά. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.icookgreek.com










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου