Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Σπανακόπιτα.


Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
200γρ. φέτα 
1 μεγάλο κρεμμύδι 
αλάτι 
πιπέρι

Για τη ζύμη:
600γρ. αλεύρι ΓΟΧ
300ml. περίπου χλιαρό νερό
1κ.σ. λάδι
1κ.σ. ξύδι1κ.γ. αλάτι

αβγό
σουσάμι

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και βάζουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) να μαραθούν. Προσθέτουμε τη φέτα , αλάτι και πιπέρι. 


Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση όπου ρίχνουμε το νερό. Πλάθουμε μια ζύμη που δεν κολλάει. 


Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη,  σε 1/3 και 2/3. Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι και ανοίγουμε φυλλο, ώστε να χωράει σε ταψί περίπου 20 επί 30. Λαδώνουμε το ταψί,  βάζουμε το φύλλο,  προσθέτουμε τη γέμιση,  και τέλος βάζουμε και το δεύτερο φύλλο από πανω. Κλείνουμε περιμετρικά την ζύμη της πίτας.  Αλείφουμε με το αβγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 1 περίπου ώρα.  Έτοιμη!


Καλή επιτυχία! 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου