Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Muffins με μπρόκολο


Υλικά:

200 γραμ. μπρόκολο (φουντίτσες)
1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κούπας ελαιολάδο
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κούπα γάλα (+2-3 κουταλιές σούπας)
ελάχιστο σκόρδο σε σκόνη
3/4 κούπας τυρί γκούντα τριμμένο
1 κούπα γαλοπούλα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας τριμμένο κρεμμύδι
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε ελαφρά το αβγό.  Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα. 


Στη συνέχεια, αφού έχουμε βράσει το μπρόκολο και έχει κρυώσει, το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε στο μείγμα με το αβγό. Προσθέτουμε το κρεμμύδι,  το σκόρδο, τη γαλοπούλα και το τυρί. Ανακατεύουμε. Τέλος σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι,  το μπέικιν κσι το αλάτι.  Προσέχουμε ο χυλός να μην είναι πολύ ρευστός. 


Έπειτα γεμίζουμε τα φορμάκια,  πάνω από το μισό. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 30 λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.daddy-cool.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου