Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Γλυκό ψωμί με πραλίνα φουντουκιού...










Υλικά για την ζύμη:

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60γρ. ζάχαρη
2 αβγά
180ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
7γρ. ξηρή μαγιά
8γρ. αλάτι

Οδηγίες:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με την ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά. Κάνουμε μια λακκούβα που ρίχνουμε τα αβγά.  Συνεχίζουμε το ανακάτεμα,  ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα. Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη που δε  κολλάει στα χέρια. Στην συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ  με μεμβράνη ενώ το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος ώστε να διπλασιαστεί.

Αφού φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε 4 μέρη.  Πλάθουμε δίσκους διαμέτρου 25 εκατοστά περίπου.
Τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο σε λαδόκολλα ενώ αλείφουμε με πραλίνα φουντουκιού αφήνοντας περιθώριο περίπου 2 εκατοστά από την άκρη ακάλυπτο.  στην συνέχεια επαναλαμβανουμε την ίδια διαδικασία και για τους άλλους 2 δίσκους. καλύπτουμε με τον τέταρτο και τελευταίο δίσκο και πιέζουμε γύρω γύρω το περιθώριο ώστε να κολλήσουν οι δίσκοι μεταξύ τους. Τοποθετούμε στο κεντρο ένα ποτήρι και κόβουμε σε 16 ίσα κομμάτια. Στρίβουμε την κάθε λωρίδα εναλλάξ δεξιοστροφα και αριστερόστροφα. Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε έτους 180 για 30 με 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Καλή επιτυχία!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου