Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ρεβανί.


Υλικά:

340γρ. σιμιγδάλι χοντρό
125γρ. αλεύρι ΓΟΧ
180γρ. ζάχαρη
 250ml. σπορέλαιο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αβγά
1 βανίλια
1κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 1/2 κ.γ. μπέικιν

Για το σιρόπι:

800γρ. ζάχαρη
750ml. νερό
φλούδα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά το σπορέλαιο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα,  μέχρι να ασπρίσουν.  Στη συνέχεια χαμηλώνουν την ταχύτητα και προσθέτουμε το γιαούρτι.


Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,  το ξύσμα και τη βανίλια,  ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα.  Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι,  το σιμιγδάλι και το μπέικιν.


Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. 


Βάζουμε το μείγμα σε ταψί,  που έχουμε προηγουμένως λαδωσει και αλευρώσει.  Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 45 λεπτά.  Μόλις βάλουμε το ταψί στον φούρνο ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφού ξεκινήσει να βράζει το σβήνουμε σε 5 λεπτά. 


Μόλις βγει το ραβανί από τον φούρνο,  το σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά.  Αφήνουμε για 4 ώρες να τραβήξει το σιρόπι. Έτοιμο! 

Καλή επιτυχία! 




Σημείωση: Η συνταγή είναι από το site: www.funkycook.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου