Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Donuts


Υλικά :

2φλ. Χλιαρό γάλα
2 φακελάκια ξηρή μαγιά 
2κ.σ. ζάχαρη 
1κ.γ. κοφτή  αλάτι 
125γρ. Βιτάμ  
750γρ. αλεύρι 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ  βάζουμε το γάλα,  και προσθέτουμε τη μαγιά  να διαλυθεί. 


Στη συνέχεια λιώνουμε το Βιτάμ και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει  και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.



Σε ένα μπολ ρίχνω μαζί το γάλα με την μαγιά  και το Βιτάμ με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε ώσπου να αφρισει  η μαγιά. Έπειτα προσθέτω το αλάτι  και σιγά σιγά το αλεύρι ανακατευοντας  με το σύρμα. Μετά συνεχίζω το ανακάτεμα  με το χέρι. Ζυμώνω για 5 λεπτά περίπου  ώστε να έχω μια μαλακή ζύμη  που μπορεί να κολλάει και στα χέρια. 


Στη συνέχεια προθερμαινουμε τον φούρνο στους 60 βαθμούς,  πάνω κάτω αντίσταση. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους  1,5 με 2 εκατοστά και κόβουμε με ένα νεροπότηρο  κύκλους. Ενώ με ένα καπάκι μπουκαλιού κόβουμε τον μικρό εσωτερικό κύκλο. 


Αμέσως μετά βάζουμε τα ντονατς  στον φούρνο για 5 λεπτά να φουσκώνουν. 


Όσο είναι στον φούρνο ετοιμάζουμε το λάδι.  Σε ένα κατσαρολακι  βάζουμε λάδι. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε  την θερμοκρασία. (Π.χ. αν η πιο ψηλή θερμοκρασία είναι το 6 το χαμηλώνουμε στο 4) στη συνέχεια τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν. 


Αφού τα βγάλουμε από το λαδι, τα βάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και αφού κρυώνουν λίγο  (μετά από 2-3 λεπτά) τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου