Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Donuts φούρνου.


Υλικά :

250γρ. Φαρινα  (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του )
250γρ. Αλεύρι για τσουρέκι
250ml. Γάλα χλιαρό 
1 φακελάκι μαγιά ξηρή  ή 1 κύβος νωπό μαγιά 
1 αβγό 
50γρ. Βιτάμ λιωμένο 
40γρ. Άχνη ζάχαρη 
1 βανίλια 
λίγο αλάτι 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ  ανακατεύουμε το γάλα με την μαγιά και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά. Ρίχνω το βούτυρο και το αβγό στο μείγμα με την μαγιά και το γάλα  και ανακατεύω. (Το βούτυρο να μην είναι καυτό και το αβγό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. ) Έπειτα  το μείγμα αυτό το ρίχνω στα στέρεα υλικά. Ζυμώνω μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.  Μπορεί να χρειαστεί 1- 2 κουταλιές της σουπας, ακόμα αλεύρι.


Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 35 με 40 λεπτά. 


Στη συνέχεια ανοίγω φύλλο περίπου 1 εκατοστό  και κόβω κύκλους με ένα ποτήρι. 


Βάζω στα μισά γέμιση.


Και με τα υπόλοιπα μισά σκεπάζω πατώντας  καλά τις άκρες ώστε να μην ανοίξουν. 


Βάζω τα donuts στο ταψί και τα αφήνω για 20 λεπτά να φουσκώσουν. 


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 λεπτά. Αφού τα βγάλω πασπαλίζω με άχνη. Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 



Tips: *Η γέμιση μπορεί να είναι είτε μαρμελάδα,  είτε μερέντα.
          *Αν αφαιρέσουμε τη ζάχαρη από την ζύμη,  μπορούμε να τα φτιάξουμε με αλμυρή                 γέμιση.










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου