Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Τρίγωνα πανοράματος.


Υλικά :

450γρ. Φύλλο βυρυτού 
250γρ. Βούτυρο λιωμένο 

Σιρόπι :

1 1/2 κούπα ζάχαρη 
1 κούπα νερό 
2κ.σ. γλυκόζη 
1κ.σ. χυμός λεμονιού 

Κρέμα:

6κ.σ. κορν φλάουρ 
1/2 κούπα ζάχαρη 
2 βανιλιες 
4 κροκοι  αβγών 
2 κούπες καυτό γάλα 
5κ.σ. κρύο γάλα 
1 φάκελος σαντιγί 

Εκτέλεση: 

Αρχικά  λιώνουμε το βούτυρο,  έπειτα ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος. 


Στη συνέχεια βουτυρωνουμε πολύ καλά το μισό από κάθε λωρίδα φύλλου. 


Έπειτα διπλώνουμε το φύλλο και βουτυρωνουμε καλα, ξανά,  ενώ αρχίζουμε να σχηματίζουμε τρίγωνα προσέχοντας να μην εξέχουν τα φύλλα. 



Αφού φτιάξουμε όλα τα φύλλα με τον ίδιο τρόπο θα έχουμε εν τέλει περίπου 28 τρίγωνα,  τα οποία βουτυρωνουμε πολύ καλά και από τις 2 πλευρές και τα βάζουμε στο ταψί. 


Βάζουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά,  ώσπου να φουσκώνουν,   και έπειτα χαμηλωνουμε για 2 λεπτά στους 200 μέχρι να ροδίσουν.  Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. 


Αφού κρυώσουν κόβουμε καλά από την μία τους πλευρά , ενώ ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα μαζί τα υλικά και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε για 5 λεπτά.  Στη συνέχεια βουτάμε ένα ένα τα τρίγωνα καλά και από τις 2 πλευρές ώστε να σιροπιαστούν και αφήνουμε τουλάχιστον για μια νύχτα να τραβήξουν το σιρόπι. 


Για να ετοιμάσουμε την κρέμα,  βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κορν φλαουρ,  τη ζάχαρη, και τις βανιλιες και ανακατεύουμε,  ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε τις 5 κουταλιές κρύο γάλα.  Ανακατεύουμε  καλά και ρίχνουμε  έναν έναν τους κρόκους ανακατεύοντας γρήγορα.  Αμέσως μετά προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα να μην σβολιάσει.  Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Αφού πήξει,  κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα,  ώσπου να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε την ήδη έτοιμη σαντιγί. 

Αφού έχουν ρουφήξει τα τρίγωνα το σιρόπι, γεμίζουμε ένα κορνέ,  και γεμίζουμε τα τρίγωνα στο κενό που έχουμε ανοίξει με το μαχαίρι προηγουμένως. Έπειτα φυλάμε στο ψυγείο.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 



Σημείωση: Η συνταγή είναι από το site: www.sintagespareas.gr









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου