Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Panettone


Υλικά:

για το προζύμι
205 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ 
120 γρ. νερό
1/8 κ.γ. σκόνη μαγιά

για το κυρίως ζυμάρι
340 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ 
115 γρ. βούτυρο μαλακό σε κυβάκια
65 γρ. ζάχαρη
12 γρ. σκόνη μαγιά
3 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια
10 γρ. αλάτι
1/2 κ.γ. baking powder
250 γρ. ανακατεμένα φρουιγλασέ 

1 κρόκο για το άλειμμα

ζάχαρη άχνη για το στόλισμα

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε το προζύμι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,  το νερό και την μαγιά. 


Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 12 με 18 ώρες ,να φουσκώσει και να γίνει σαν σφουγγάρι. 


Αφού έχει φουσκώσει το προζύμι,  βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι,  το μπέικιν,  την ζάχαρη,  το βούτυρο και την μαγιά και ανακατεύουμε με τον γάντζο. 


Προσθέτουμε το προζύμι,  τα αβγά,  τις βανίλιες,  το ξύσμα και το αλάτι. 


Ζυμώνουμε για 15 λεπτά,  ώσπου η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Τότε βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ που εψουμρ λαδώσει ελαφρά. 



Σκεπάζουμε την ζύμη και αφήνουμενα φουσκώσει για περίπου μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια την πιέζουμε να ξεφουσκώσει ελαφρά,  πάνω σε λαδωμένη επιφάνεια,  ανοίγοντάς την , ενώ προσθέτουμε και τα φρούτα. Έπειτα μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα. Παίρνουμε μια φόρμα περίπου 22εκ,  την βουτυρώνουμε και τοποθετούμε στον πάτο λαδόκολλα. Το ίδιο κάνουμε και περιμετρικά της φόρμας,  ώστε να έχει ύψος η λαδόκολλα,  αλλά να χωράει στον φούρνο. 


Βάζουμε μέσα την ζύμη και αφήνουμε για 2 ώρες σε ζεστό περιβάλλον. 


Αφού φουσκώσει,  αλείφουμε με κρόκο. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά. Αφου το βγάλουμε αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα και πασπαλίζουμε με άχνη.  Έτοιμο!





Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site: www.magyreuontas.blogspot.gr












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου