Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Ρολό με μαρμελάδα


Υλικά:

4 αβγά 
100γρ. καστανή ζάχαρη 
80γρ. αλεύρι 
2 βανίλιες 
200γρ. μαρμελάδα 
άχνη ζάχαρη 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια.


Ξεκινάμε το χτύπημα,  και μόλις αρχίσει να δημιουργείται αφρός,  προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη. Δεν την ρίχνουμε όλη. Αφήνουμε περίπου 2κ.σ. για τους κρόκους. Χτυπάμε ώσπου να έχουμε μια μαρέγκα που στέκεται. 


Στη συνέχεια βάζουμε την μαρέγκα σε ένα καθαρό μπολ. Πλένουμε τον κάδο του μίξερ και χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.


Έπειτα προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά σιγά,  ανακατεύοντας απαλά μρ μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί. 


Σε ένα ρηχό ταψί,  περίπου 30 επί 40, βάζουμε λαδόκολλα την οποία βουτυρώνουμε. 


Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200, για 10 με 12 λεπτά. Αφου το βγάλουμε,  αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα που έχουμε πασπαλίσει με άχνη. 



Έπειτα απλώνουμε, ένα καθαρό κομμάτι λαδόκολλας και τυλίγοντας, δημιουργούμε ένα ρολό.  Αφήνουμε να κρυώσει. 


Αφού κρυώσει,  ανοίγουμε την ζύμη,  και απλώνουμε πάνω την μαρμελάδα. 


Στην συνέχεια τυλίγουμε ξανά και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.  Έτοιμο! 


Καλή επιτυχία!













0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου