Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Τυροπιτάκια


Υλικά:

1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξύδι
½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαγιά στιγμής
400 gr περίπου φαρίνα

Γέμιση 
φέτα 
λουκάνικα 
κίτρινο τυρί 

Εκτέλεση:


Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λα, το γάλα,  τη ζάχαρη,  το ξύδι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.


Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά. Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη. 


Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια.  Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλο, μέσα στην παλάμη μας. Γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας και κλείνουμε.  Τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί και αλείφουμε με αβγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150, στον αέρα,  για περίπου 30 λεπτά.  Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site www.argiro.gr







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου