Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Νηστίσιμα τσουρέκια


Υλικά:

Για τη μαγιά
1 κύβο μαγιά φρέσκια και 1 φακελάκι ξερή½  
κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ. 
140 ml νερό χλιαρό

Για το τσουρέκι
¼  κ.γ. μαχλέπι
¼ κ.γ. μαστίχα σε δάκρυα
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
120 ml σπορέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
200 ml χυμό πορτοκαλιού
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικα για την μαγιά και ανακατεύουμε καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν. 


Αφήνουμε στην άκρη για 30 περίπου λεπτά,  σε θερμοκρασία δωματίου,  μέχρι να φουσκώσει. 



Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. 


Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 


Στη συνέχεια αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για 1,5 ώρα να φουσκώσει.


Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 ίσα μέρη,  πλάθουμε κορδόνια και τα τυλίγουμε σε σαλιγκάρι. 


Με ένα πινέλο αλείφουμε με μέλι που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 για μισή περίπου ώρα. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.akispetretzikis.com 









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου