Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Κουλουράκια πορτοκαλιού


Υλικά:

250 γραμμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
250 γρ. ζάχαρη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 πορτοκάλια ζουμερά θα χρησιμοποιήσουμε το χυμό και το ξύσμα 
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 βανίλια
1/4 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
1 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ
700 γρ. περίπου (όσο πάρει) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
διάλυμα αυγού για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. 


Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο για 5-6 λεπτά να αφρατέψει και έπειτα προσθέτουμε βροχηδόν τη ζάχαρη.  Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 6-7 λεπτά. 


Προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά,  τη μαστίχα,  το αλάτι, το ξύσμα και τη βανίλια. 


Πάνω από το μείγμα,  ανακατεύουμε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με το χέρι τι μείγμα κσι προσθέτουμε αργά το αλεύρι,  ώσπου να έχουμε μια μαλακή  ζύμη που δεν κολλάει. 


Πλάθουμε κουλουράκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.argiro.gr









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου