Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κολοκυθόπιτα


Υλικά:

Για το φύλλο:
2,5 κούπες αλεύρι ΓΟΧ
1 κούπα κίτρινο σταρένιο αλεύρι
Λίγο αλάτι  (1 κοφτό κουταλάκι)
1 κούπα γιαούρτι 
1 κούπα ελαιόλαδο
Χυμό ενός λεμονιού
1 κοφτό κουταλάκι σόδα

Για τη γέμιση:

3-3,5 κούπες τριμμένο κολοκυθάκι (να μείνουν 2 κούπες όταν το στραγγίξουμε)
1 κούπα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια ή ½ κούπα ξερό κρεμμύδι σε καρεδάκια
Μαϊντανό
Δυόσμο
1 κούπα γραβιέρα κομμένη σε κύβους μεγέθους ζαριού ( Περίπου 150 γρ)
1 κούπα ξινομυζήθρα (περίπου 150 γρ)
2 αυγά
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές σιμιγδάλι ή τριμμένη φρυγανιά
Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε και αφού τα αλατίσουμε, τα αφήνουμε περίπου για μια ώρα να στραγγίξουν.


Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. 


Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,  κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη. 


Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη. Ανοίγουμε το ένα σε φυλλο μέσα στο ταψί.  Προσθέτουμε τη γέμιση και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. 


Ανοίγουμε και το δεύτερο μέρος ζύμης σε φύλλο και το απλώνουμε από πάνω. Κλείνουμε την πίτα με το κάτω φύλλο που περισσεύει περιμετρικά. 


Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.bostanistas.gr







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου