Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Κουλούρια με τυρί


Υλικά:

400-420 gr αλεύρι σκληρό κατά προτίμηση (ή για όλες τις χρήσεις)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
250ml νερό
2 κ.σ ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
Περίπου 200 gr ξινομυζήθρα ή τρίμματα φέτας ή ανθότυρο ή άλλο μαλακό αλλά στεγνό τυρί.
Για το τύλιγμα, ζαχαρόνερο  (σε 1 κούπα νερό, 1 κουταλιά ζάχαρη) και  περίπου 1 κούπα αναποφλοίωτο σουσάμι
Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά,  το ελαιόλαδο, το νερό και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε 3 κ.σ. από το αλεύρι που έχουμε ζυγίσει.


Στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά,  σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 


Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι,  ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. 


Σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει. 


Όση ώρα φουσκώσει η ζύμη,  ξεπλένουμε καλά το σουσάμι και το βάζουμε σε μια πετσέτα να στεγνώσει. 


Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. 


Παίρνουμε κάθε κομμάτι και το πλαθουμε κορδόνι περίπου 20 εκατοστά. 


Το ανοίγουμε σε πλάτος περίπου 4 εκατοστά. 


Τυλίγουμε πάλι τη ζύμη, προσέχοντας να κλείσει καλά παντού. Πλάθουμε το κουλούρι,  το περνάμε με ζαχαρόνερο και το βάζουμε στο σουσάμι. Έπειτα τοποθετούμε στο ταψί. 


Μόλις βάλουμε τα κουλούρια στο ταψί,  ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αφού θερμανθεί, βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση και ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. 


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.cretangastronomy.gr














0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου