Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Βασιλόπιτα - κέικ.


Υλικά:

200γρ. Φρέσκο βούτυρο 
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας γάλα
1/4 κούπας κονιάκ
4 αβγά
3 1/2 κούπες αλεύρι
20 γρ.(ένα φακελάκι) baking powder
1 κ.γ. μαχλέπι
3/4 κ.γ. κακουλέ 


Εκτέλεση:

Στο μίξερ χτυπάμε  το βούτυρο,  που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη μέχρι να αφρατεψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά,  το γάλα το κονιάκ, τα μπαχαρικά,  ενώ ανακατεύουμε μετά από κάθε προσθήκη. Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που προηγουμένως έχουμε κοσκινισει.



Έπειτα  βάζουμε το μείγμα σε ανοιγομενη φόρμα,  την οποία έχουμε πρώτα βουτυρώσει.

                            

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175,  για μια περίπου ώρα. Έτοιμη! 


Καλή επιτυχία! 


Σημείωση : Η συνταγή είναι από το site:www.magyreuontas.blogspot.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου