Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Petit-Beurre


Υλικά:

200γρ. ζάχαρη 
200γρ. βούτυρο αγελαδινό 
120γρ. νερό 
1κ.γ. αλάτι 
1κ.γ. μπεικιν 
550γρ. αλεύρι 
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό,  το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι.  Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν.


Στη συνέχεια αφού λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη,  βγαζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν που έχουμε κοσκινισει προηγουμένως. Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη. 


Ακολούθως τυλίγουμε τη ζύμη σε σελοφάν και την βάζουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο. 


Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, βάζοντας από πάνω και κάτω λαδόκολλα ώστε να μην κολλήσει. Η ζύμη πρέπει να είναι το πολύ 3 χιλιοστά. 


Κόβουμε με κουπατ τα μπισκότα και βάζουμε σε αντικολλητικο χαρτί.


Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 


Σημ: Η συνταγή είναι από το site www.maxistinkouzina.blogspot.gr 







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου