Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Τσουρέκια.


Υλικά:

200γρ. γάλα εβαπορέ 
500γρ. ζάχαρη 
1 βανίλια 
3 αβγά 
400γρ. σπορέλαιο 
1κ.γ. κακουλέ 
1κ.γ. μαχλέπι 
ξύσμα και χυμός από μισό πορτοκάλι 
3,5 φακελάκια ξηρή μαγιά 
1/2 φακελάκι μπέικιν 
περίπου 2 κιλά αλεύρι 
600γρ. ζεστό νερό 

Εκτέλεση: 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το γάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.  Στη συνέχεια χαμηλωνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά που προηγουμένως έχουμε χτυπήσει, την βανίλια και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.


Σε μια λεκάνη διαλύουμε την μαγιά με το νερό και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε και Προσέχουμε να μην γίνει σκληρή η ζύμη. 


Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να φουσκώσει.  Στη συνέχεια την χωρίζουμε σε 10 ίσα κομμάτια. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι που έπειτα το τυλιγουμε. Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί και αλείφουμε με αβγό. 


Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, για 35 περίπου λεπτά.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου