Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Σιμιγδαλένιος χαλβάς


Υλικά:

1φλ. τσαγιού λάδι 
2φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 
3φλ. τσαγιού ζάχαρη 
4φλ. νερό 
2 ξυλάκια κανέλα 
φλούδα από 1 λεμόνι 
χυμό από μισό λεμόνι 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί καλά. 


Ταυτόχρονα σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζαχαρη, το νερό,  τον χυμό λεμονιού,  τη φλούδα και την κανέλα.  Μόλις αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. Αφού έχει καβουρδιστεί το σιμιγδάλι,  προσθέτουμε το σιρόπι που είναι καυτό.  Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε διαρκώς ώσπου να ρουφήξει το σιμιγδάλι το σιρόπι και να πήξει.  Έπειτα κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε για 10 λεπτά με μια πετσέτα. 


Βάζουμε τον χαλβα σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. 


Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα. Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου