Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Λουκουμάδες


Υλικά:
640γρ. αλεύρι ΓΟΧ 
640γρ. χλιαρό νερό 
1/2κ.γ. αλάτι 
1/2κ.γ. ζάχαρη 
16-18γρ. ξηρή μαγιά 
κανέλα 

Σιρόπι
640γρ. ζάχαρη 
320γρ. νερό 
1-2κ.σ. μέλι 
1 φλούδα λεμονιού 
λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι 

Εκτέλεση:

Αρχικά ξεκινάμε με το σιρόπι ώστε οταν θα τηγανίσουμε τους λουκουμάδες,  αυτό να εχει κρυωσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικα μαζί. Ανακατεύουμε ελαφρά και αφήνουμε. Μόλις αρχίσει να βράζει, μετράμε 6-7 λεπτά  και αποσύρουμε. 



Σε ενα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε τη μαγιά.  Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε με σύρμα ώσπου να γίνει χυλός. 


Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει. 


Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη μας,  σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει. Στη συνέχεια  με το χέρι μας παίρνουν ποσότητα ζύμης και πιέζουμε διαδοχικά τα δάχτυλα μας από το μικρό προς τον δείκτη. Την ποσότητα ζύμης που θα βγει ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα,  την "κόβουμε" με ένα κουταλάκι και την ρίχνουμε στο λάδι. Γυρίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν.  Αφαιρούμε και ρίχνουμε στο σιρόπι για πολύ λίγο, περίπου 5 δευτερόλεπτα. Έπειτα βάζουμε σειατρό και πασπαλίζουμε με κανέλα.  Έτοιμοι!

Καλή επιτυχία!








2 σχόλια :