Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Κέικ ζέβρα


Υλικά:

500γρ. φαρίνα 
400γρ. ζάχαρη 
250γρ. βούτυρο 
4 αβγά 
2 βανίλιες
400γρ. γάλα 
2κ.σ. κακάο 

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και σταδιακά το αλεύρι με το γάλα εναλλάξ. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. 


Στη συνέχεια χωρίζουμε το μείγμα σε 2 μέρη. Στο ένα μέρος  προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθεί. 


Βουτυρώνουμε καλά ενα ταψί κ βάζουμε κεντρικά το λευκό μείγμα,  με μια κουτάλα της σούπας.  Στη συνέχεια  βάζουμε από πάνω ίδια ποσότητα μείγματος, από το κακάο. 


Συνεχίζουμε εναλλάξ την ίδια διαδικασία,  ώσπου βάλουμε όλο το μείγμα. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά. Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου