Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Κροκέτες με πατάτα και μπρόκολο


Υλικά:
400γρ. πατάτες 
150γρ. μπρόκολο 
100γρ κίτρινο τυρί 
1 αβγά 
40γρ φρυγανιά 
αλάτι 
πιπέρι 

Για το πανάρισμα 
αλεύρι 
2 αβγά 
φρυγανιά 

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε τις πατάτες,  τις καθαρίζουμε κσι τις κόβουμε σε κύβους. Τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει και τις αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν. 


Αφού μαλακώσουν καλά τις αφαιρούμε από το νερό και τις αφήνουμε να στραγγίσουν. Στη συνέχεια με ένα πιρούνι τις λιώνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κίτρινο τυρί σιγά σιγά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.  Έπειτα σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει.  Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κόβουμε σε μπουκέτα. Το ρίχνουμε στο βραστό νερό,  κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μέτριο και αφήνουμε για 6 με 7 λεπτά να βράσει. Αφού βράσει,  αποσύρουμε,  στραγγίζουμε και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στο μπολ που έχουμε βάλει τις πατάτες με το τυρί,  προσθέτουμε το μπρόκολο,  το αβγό,  τη φρυγανιά,  το αλάτι και το πιπέρι. 


Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 


Πλάθουμε τις κροκέτες και τις πανάρουμε πρώτα στο αλεύρι,  μετά στο αυγό που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει και τέλος στη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να ροδίσουν.  Έτοιμες! 


Καλή επιτυχία! 



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.akispetretzikis.com 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου