Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Γρήγορη πάστα φλόρα


Υλικά:
100γρ. άχνη ζάχαρη 
200γρ. βούτυρο παγωμένο 
300γρ. αλεύρι ΓΟΧ 
1 αβγό
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
200γρ. μαρμελάδα 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε,  το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη,  το βούτυρο κομμένο σε κύβους, το αβγό και το μπέικιν.



 Χτυπάμε με το μίξερ,  είτε ανακατεύουμε με το χέρι, ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. 


Βάζουμε για μισή ώρα την ζύμη στο ψυγείο. Στη συνέχεια αφού σταθεί, την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.  Σε αναλογία 1 προς 3.


Παίρνουμε το μεγάλο μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε φύλλο διαμέτρου περίπου 28εκ. Αφού έχουμε βουτυρώσει καλά τη φόρμα,  βάζουμε μέσα τη ζύμη.  Την στρώνουμε καλά και την τρυπάμε με ένα πιρούνι. 


Με το άλλο μέρος της ζύμης,  πλάθουμε κορδόνια,  για να στολίσουμε την πάστα. 


Έπειτα,  απλώνουμε στην ζύμη την μαρμελάδα και από πάνω τοποθετούμε χιαστί τα κορδόνια ζύμης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 45 λεπτά. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.steliosparliaros.gr









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου