Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Κοκ


Υλικά:

Γέμιση
350γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
150γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40γρ. κορν φλάουρ

Βάση
140γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
125γρ. αλεύρι κοσκινισμένο ΓΟΧ
50γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο

Σιρόπι
150γρ. νερό
150γρ. ζάχαρη

Γλάσο
250γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
250γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά 
1κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Για την γέμιση,  σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη,  το κορν φλαουρ,  το αβγό και τους κρόκους,  ενώ σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει το γάλα  παίρνουμε το 1/3 και το ρίχνουμε αργά στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε καλά συνεχόμενα. Στη συνέχεια παίρνουμε το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα,  ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να δέσει η κρέμα και να δημιουργηθουν φούσκες,  ενώ βράζει. Έπειτα αποσύρουμε την κρέμα και την σκεπάζουμε καλά με μια μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. 


Για να ετοιμάσουμε την βάση,  βάζουμε στο μίξερ τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης και χτυπάμε ώσπου να ασπρίσουν. Έπειτα μεταφέρουμε σε ένα άλλο σκεύος. Καθαρίζουμε τον κάδο και το σύρμα και βάζουμε τα ασπράδια. Ξεκινάμε το χτύπημα και μόλις αφρισουν, ρίχνουμε αργά την υπόλοιπη ζάχαρη. Μόλις σφίξει η μαρέγκα σταματάμε το χτύπημα. 


Παίρνουμε έπειτα λίγη από την μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα με τα αγαπημένα ανακατεύοντας απαλά. Συνεχίζουμε το ίδιο ώσπου προσθέσουμε όλη την μαρέγκα. 


Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 5εκ. πάνω στη λαδόκολλα. 


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου,  μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. 


Για να φτιάξουμε το σιρόπι,  βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε ένα μπρίκι και αφού ξεκινήσει ο βρασμός,  αποσύρουμε σε 2 λεπτά.  Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και αλείφουμε τις βάσεις με ένα πινέλο. 


Για να φτιάξουμε το γλάσο,  βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει,  μόλις ξεκινήσει ο βρασμός περιχύνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και προσθέτουμε το μέλι.  Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει λίγο η σοκολάτα,  παίρνουμε τα καπάκια και τα βουτάμε μέσα στην σοκολάτα,  ώστε να καλυφθούν. 


Για να τα συναρμολογήσουμε,  παίρνουμε την κρέμα από το ψυγείο,  την χτυπάμε στο μίξερ να αφρατέψει και με ένα κορνέ την απλώνουμε στη βάση. 


Παίρνουμε ένα καπάκι με σοκολάτα και καλύπτουμε την κρέμα. Έτοιμο!


Καλή επιτυχία! 



Σημ : Η συνταγή είναι από το site :  www.steliosparliaros.gr















0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου