Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Λαγάνα


Υλικά:
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 300 ml νερό χλιαρό 
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 600 γραμ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1-2 γερές πρέζες ζάχαρη
  • σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη και λίγο από το νερό.


Έπειτα ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε 5 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά. 


Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι κσι κάνουμε μία λακκούβα στη μέση. Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς,  το νερό και το λάδι. 



Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και έπειτα την βάζουμε στο μπολ, αφήνοντας την σε θερμοκρασία δωματίου για 1,5 ώρα να φουσκώσει. 


Αφού φουσκώσει η ζύμη,  την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε τμήμα της ζύμης με το χέρι,  μέσα σε λαδωμένο ταψάκι. Αφού  φτιάξουμε τη λαγάνα μας δημιουργούμε εσοχές με τα δάχτυλα,  πιέζοντας τη ζύμη.  Ραντίζουμε με λάδι και σουσάμι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς,  στον αέρα για 15 με 20 λεπτά. Έτοιμες! 


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.argiro.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου