Υλικά:
1/2 κιλό γαρίδες
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ούζο
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες πομοντόρια φρέσκα ή εμπορίου
1 πρέζα ζάχαρη
100 γραμ. φέτα σε κομμάτια
2 κ.σ ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά καθαρίζουμε καλά τις γαρίδες. Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κσι το ξερό κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις ροδίζουμε στο τηγάνι γισ 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Αφήνουμε να σοταριστούν για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρουμε σε ένα πιάτο, για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε στη συνέχεια τις ντομάτεςμε την ζάχαρη να βράσουν για 6-7 λεπτά. Επείτε προσθέτουμε τις γαρίδες για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε τη φέτα σε κομμάτια. Έτοιμο!
Καλή επιτυχία!
Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.argiro.gr
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου