Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Σκοπελίτικη τυρόπιτα


Υλικά:

500 γρ. για όλες τις χρήσεις
500 γρ. φέτα
300γρ. περίπου χλιαρό νερό
1κσ. ελαιόλαδο,και επιπλέον  για το ράντισμα των φύλλων
1 πρέζα αλάτι
νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,  1κ.σ. λάδι,  το αλάτι και προσθέτουμε το νερό ώσπου να έχουμε μια μαλακή ζύμη. 


Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 μπαλάκια και το αφήνουμε σκεπασμένο για 20 λεπτά να φουσκώσει. Έπειτα ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε πολύ λεπτό φύλλο πασπαλίζοντας με νιστεστέ. 


Στη συνέχεια με ένα πινέλο ραντίζουμε το φύλλο με ελαιόλαδο. 


Έπειτα θρυμματίζουμε την φέτα. 



Τυλίγουμε τις 2 αντίθετες πλευρές του φύλλου προς το κέντρο.


Και στη συνέχεια κυκλικά. 


Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές ώσπου να ροδίσει. Έτοιμη!

Καλή επιτυχία!


Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.dinanikolaou.gr








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου