Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Καλαμαράκια στο φούρνο με ντομάτα


Υλικά :
καλαμάρια 600γρ.
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ντομάτα κομμένη σε φέτες 
1 σκελίδα σκόρδο σε ψιλές φετούλες
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα καλαμάρια. Έπειτα τα χαράζουμε και από τις 2 πλευρές.


Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι,  ρίχνουμε το λάδι σε ζεστό τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. 


Έπειτα βάζουμε και τα καλαμάρια στο τηγάνι, ώστε να ροδίσουν 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αμέσως μετά βάζουμε τα καλαμάρια σε ένα πυρέξ και από πάνω προσθέτουμε την ντομάτα που έχουμε κόψει σε φέτες.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200,  στο γκριλ για 20 περίπου λεπτά.  Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.cooklos.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου