Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα.







Υλικά:

2 νεροπότηρα λάδι
3/4 νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι

1 ποτήρι ζάχαρη
1,5 φακελάκι baking powder
2 βανιλίες
Γαρύφαλλο και κανέλα βρασμένα , ένα σφηνάκι
Ξύσμα από λεμόνι
Ξύσμα από πορτοκάλι
1 φακελάκι σόδα 30γρ.
1 ποτηράκι κονιάκ
Αλεύρι 1200-1300γρ. περίπου

Σιρόπι:
4 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
3 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:




Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με το χέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα με το γαρύφαλλο,  το ξύσμα,  τις βανίλιες,  τη σόδα διαλυμενη στον χυμό πορτοκαλιού και το baking powder διαλυμένο στο κονιάκ.  Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. 





Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μπαστουνακια. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο ένα φούρνο στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά. Αφού βγουν τα μπισκότα απ τον φούρνο τα βάζουμε στο σιρόπι αφήνοντας τα  4 με 5 δευτερόλεπτα,  ανάλογα αν τα θέλουμε η όχι, πολύ σιροπιασμένα. Τέλος πασπαλίζουμε απο πάνω με καρύδι.



Καλή επιτυχία! 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου