Υλικά:
2 νεροπότηρα λάδι3/4 νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι1 ποτήρι ζάχαρη1,5 φακελάκι baking powder2 βανιλίεςΓαρύφαλλο και κανέλα βρασμένα , ένα σφηνάκιΞύσμα από λεμόνιΞύσμα από πορτοκάλι1 φακελάκι σόδα 30γρ.1 ποτηράκι κονιάκΑλεύρι 1200-1300γρ. περίπου
Σιρόπι:4 ποτήρια ζάχαρη2 ποτήρια νερό3 κουταλιές της σούπας μέλι1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη την ζάχαρη και το λάδι και ανακατεύουμε με το χέρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κανέλα με το γαρύφαλλο, το ξύσμα, τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμενη στον χυμό πορτοκαλιού και το baking powder διαλυμένο στο κονιάκ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε μπαστουνακια. Τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο ένα φούρνο στους 180 στον αέρα για 15 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 5 λεπτά. Αφού βγουν τα μπισκότα απ τον φούρνο τα βάζουμε στο σιρόπι αφήνοντας τα 4 με 5 δευτερόλεπτα, ανάλογα αν τα θέλουμε η όχι, πολύ σιροπιασμένα. Τέλος πασπαλίζουμε απο πάνω με καρύδι.
Καλή επιτυχία!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου