Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Μηλόπιτα.






Υλικά:

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250γρ. Βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 κ.σ. ζάχαρη
7-8 μήλα ( να μην είναι ξινά)
Άχνη ζάχαρη
Κανέλα προαιρετικά



Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι,  το βιταμ, και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με το χέρι ώσπου να πάρουμε είναι μια ζύμη τριφτή. 



Στη συνέχεια απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε βουτυρωμένο ταψί. 




Αφού βάλουμε την ζύμη,  την πατάμε ελαφρά ώστε να μην υπάρχουν κενά. 




Αφού έχουμε καθαρίσει τα μήλα,  τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε σουρωτηρι όπου τα πιέζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά.  Έπειτα τα τοποθετούμε στο ταψί και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 




Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη αφήνοντας την ως έχει,  χωρίς δηλαδή να την πιέσουμε. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και ψήνουμε για 35 με 45 λεπτά. 




Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη στο σερβίρισμα και προσθέτουμε αν θέλουμε κανελα.

Καλή επιτυχία! 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου