Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Σπιτικές καραμέλες βουτύρου!






Υλικά:

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 κούπας γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη




Σε ένα κατσαρολάκι,  βάζουμε την κρέμα γάλακτος το βούτυρο και το αλάτι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. 






Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα τηγάνι,  το νερό την ζάχαρη και τη γλυκόζη και όταν αρχίζουν να βράζουν,  μετράμε 5 λεπτά. 





Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος προσεκτικά ώστε να μην υπερχειλισει. Αυξάνουμε ή μειώνουμε την θερμοκρασία ώστε να μην χυθεί το μείγμα και βράζουμε για περίπου  20 λεπτά. 





Αφού περάσουν το 20 λεπτά το μείγμα θα αρχίσει να πήζει και θα γίνει σκούρο. 




Σε ένα πυρέξ περίπου 20×20 στρώνουμε χαρτί αντικολλητικό και ρίχνουμε μέσα το μειγμα.





Στη συνέχεια αφαιρούμε από το πυρέξ την καραμέλα και την τοποθετούμε σε ξύλο κοπης, όπου κόβουμε σε μικρά κυβάκια πριν κρυωσει. Ή ακομα καλυτερα, την βαζουμε σε φορμάκια σιλικονης μικρού μεγέθους, ενώ είναι σε υγρή μορφή και την αφήνουμε να κρυώσει εκει. Έτοιμες! 



Καλή επιτυχία! 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου