Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Καρπουζόπιτα


Υλικά:

500γρ. ψίχα από καρπούζι
110γρ. αλεύρι
50ml. ελαιόλαδο + 2 κουταλιές της σούπας
65γρ. μέλι + 2 κουταλιές της σούπας
2κ.σ. ζάχαρη
1κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Κανέλα
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε το καρπούζι και αφαιρούμε τα σπόρια. Αφήνουμε να στραγγίξει για μια ώρα. 



Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το μέλι, τη ζάχαρη.


Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. 


Με τις 2κ.σ. λάδι λαδωνουμε ένα μικρό πυρέξ και πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι. 


Απλώνουμε το μείγμα ώστε να έχει πάχος περίπου 1 δάχτυλο. Ραντίζουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά. Μόλις βγει αλείφουμε τις 2κ.σ. μέλι. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία! 



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.funkycook.gr







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου