Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Πάστα ταψιού

Υλικά:

Παντεσπάνι
6 αβγά
6 κ.σ. ζάχαρη κοφτές
6 κ.σ. αλεύρι κοφτές
4 κ.σ. κακάο γεμάτες
4 κ.σ. σπορέλαιο
1 βανίλια
2κ.γ. κοφτά μπέικιν

Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 βανίλια
2 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Κρέμα
2 φάκελοι Garni
400ml. γάλα
1 ζαχαρούχο
1 βανίλια

Ganache
200γρ κουβερτούρα
150γρ. εβαπορέ
1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά ώσπου να αφρατέψει το μείγμα.


Εντωμεταξυ κοσκινίζουμε το αλεύρι,  το κακάο και το μπέικιν. 


Αφού αφρατέψει το μείγμα με τα αυγά, ρίχνουμε την βανίλια και  σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με τα στέρεα υλικά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.  Τέλος βάζουμε το σπορέλαιο σιγά-σιγά. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί περίπου 35 επί 30.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά.  Πριν το βγάλουμε ελέγχουμε αν έχει ψηθεί, με μια οδοντογλυφιδα.


Όσο ψήνουμε το παντεσπάνι,  ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από το κονιάκ. Μόλις αρχίσει να βράζει, μετράμε 3 λεπτά και αφαιρούμε από την φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε.  Μόλις βγάλουμε το παντεσπάνι,  το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι,  κουταλιά-κουταλιά.


Αφήνουμε την βάση να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε στο μίξερ το περιεχόμενο από 2 φακέλους Garni , μαζί με 500ml. παγωμένο γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και την βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα. 


Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 1,5 περίπου ώρα να κρυώσει. Έπειτα ξεκινάμε να φτιάξουμε την ganache. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το γάλα να ζεσταθεί.  Μόλις αρχίσει να βράζει αφαιρούμε από την φωτιά και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. 


Αφού έχει κρυώσει η κρέμα και έχει σταθεί,  απλώνουμε από πάνω την ganache και ξαναβάζουμε στο ψυγείο  για 3-4 ώρες. Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από την σελίδα "Οι λιχουδιες της Σόφης".












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου