Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Παξιμαδάκια λαδιού με σταφίδες


Υλικά:

4 φλυτζάνια τσαγιού λάδι
2,5φλ. ζάχαρη
1φλ. χυμό πορτοκαλιού
1/2φλ κανέλα βρασμένη
1/2φλ. ρακί ή κονιάκ
2 φακελάκια μπέικιν
1 1/2κ.γ. αμμωνία
1/2κ.σ. κανελογαρύφαλα
400γρ. σταφίδες 
2 κιλά αλεύρι ΓΟΧ

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τον χυμό πορτοκάλι,  την αμμωνία και το αλεύρι. 


Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι,  όπου μέσα έχουν ρίξει την αμμωνία. Τέλος σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι.  Φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη και προσθέτουμε και τις σταφίδες.  Ανακατεύουμε καλά ώστε να πάνε παντού. 



Έπειτα χωρίζουμε  τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και πλάθουμε το κάθε κομμάτι,  σε ρόλο.  Βάζουμε το κάθε ρόλο στο ταψί και στη συνέχεια το χαράζουμε σε φέτες,  χωρίς ωστόσο να κόψουμε την ζύμη ως κάτω. 


Ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180,  ,έχει να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. 


Μόλις κρυώσουν κόβουμε την ήδη χαραγμένη ζύμη.  Τοποθετούμε στο ταψί τα παξιμάδια το ένα δίπλα στο άλλο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά. 


Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.cretangastronomy.gr












0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου