Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Παστίλιες για το λαιμό


Υλικά:

1κούπα ζάχαρη 
1/2 κούπα νερό 
2κ.σ. μέλι 
2κ.σ. χυμό λεμόνι 
1κ.γ. τζίντζερ 
1/4κ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο 
άχνη ζάχαρη 

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε όλα τα υλικά. 


Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε σποραδικά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να σφίγγει και να καραμελώσει. Θέλει περίπου μισή ώρα. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι δημιουργούμε μικρές καραμέλες πάνω σε μια λαδόκολλα. 


Έπειτα τις αφήνουμε να σταθεροποιηθούν για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα στην άχνη και ανακατεύουμε καλά. 


Έτοιμες!


Καλή επιτυχία!






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου