Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Τυρόπιτα.


Υλικά:

2 κούπες γάλα χλιαρό,
1 κούπα σπορέλαιο,
2 κουταλιές ζάχαρη,
2 κουταλάκια αλάτι,
2 αυγά,
2 μαγιές
1 1/2 κιλό αλεύρι περίπου.

Γέμιση:
400γρ. φέτα 
200γρ. κίτρινο τυρί 
1 αβγό 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,  κάνουμε μία λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα,  μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει την μαγιά,  ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθουμε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει. 


Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια και ανοιγουμε 2 φύλλα. Τοποθετούμε το πρώτο στον πάτο του ταψιού που προηγουμένως έχουμε λαδώσει. 


Ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε μέσα την γέμιση. 


Έπειτα ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε την πίτα. Χαράζουμε και αλείφουμε με αβγό. Τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Ψήνουμε στους 180 για 45 περίπου λεπτά.  Έτοιμη!


Καλή επιτυχία! 


Σημ: Η συνταγή είναι από το site: mageirikikaisintages.blogspot.gr





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου