Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα ελιοπιτάκια.


Υλικά:

200ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
100 ml ελαιόλαδο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου ½ κιλό)
1 πρέζα αλάτι
100 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
4 κουταλιές σούπας ξερό τριμμένο δυόσμο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον χυμό πορτοκάλι,  το λάδι και το αλάτι. 


Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι,  ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει.


Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τις ελιές με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον δυόσμο. 


Έπειτα παίρνουμε ζύμη σε μέγεθος καρυδιού,  την ανοίγουμε και βάζουμε μέσα την γέμιση. Κλείνουμε καλά την άκρη και τοποθετούμε στην λαδόκολλα, στο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170, για περίπου 25 λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: elenaiscooking.com










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου