Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Νηστίσιμα cookies.


Υλικά:

1 και 1/3 φλιτζάνια αλεύρι ΓΟΧ 
1 βανίλια 
1/2 κ.γ. σόδα 
1 πρέζα αλάτι 
1/4 φλιτζανιού κακάο 
1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη 
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 
1/4 φλιτζανιού κονιάκ 
150γρ. Κουβερτούρα 
1 κ.γ. ξύδι 

Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ,  σε δυνατή ταχύτητα,  χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη,  να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι,  την βανίλια,  τη σόδα,  το αλάτι και το κακάο. Αφού αφρατέψει το μείγμα του μίξερ,  προσθέτουμε το κονιάκ και το  ξύδι και χτυπάμε στην πιο χαμηλή ταχύτητα. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα με τα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.  Τέλος προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Η ζύμη που θα έχουμε θα είναι σχετικά σφιχτή. 


Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα παταμε να απλώσουν.  Τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα,  στους 180 για 8 λεπτά.  Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου