Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Νιόκι.


Υλικά:

Λίγο χοντρό αλάτι
3 μέτριες πατάτες 
1 αυγό 
1/2 κουταλάκι αλάτι 
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί,  πασπαλίζουμε στο κέντρο αλάτι και βάζουμε πάνω τις πατάτες. Τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 μέχρι να μαλακώσουν. 


Οι πατάτες είναι έτοιμες όταν τις τρυπάμε με πιρούνι και αυτό τις διαπερνά με ευκολία. Τότε τις βγαζουμε από τον φούρνο,  τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και έπειτα τις ξεφλουδίζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι προσέχοντας να μνήμη αφήνουμε κομματάκια. 


Στη συνέχεια χτυπάμε το αυγό προσθέτοντας το αλάτι. Σε μία επιφάνεια απλώνουμε τον πουρέ και ρίχνουμε πάνω το αυγό. Ανακατεύουμε καλά. 


Έπειτα ρίχνουμε την μισή κούπα αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι πλάθοντας πλέον την ζύμη και προσέχοντας να την διπλώνουμε αρκετές φορές. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει. 


Χωρίζουμε την ζύμη σε έξι κομμάτια και με το κάθε κομμάτι πλαθουμε ένα μεγάλο κορδόνι ή δύο μικρά σε πάχος ενός δαχτύλου. Με ένα μαχαίρι κόβουμε μικρά κομματάκια σε μέγεθος ελιάς. 


Αφού κόψουμε τα νιόκι, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζουμε λίγο με αλεύρι. 


Στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Μετράμε 30 δευτερόλεπτα και τα βγαζουμε με τρυπητή κουτάλα. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: eri-captaincook.blogspot.gr











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου