Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Πίτσα μπισκότο.


Υλικά:

120γρ. βούτυρο 
100γρ καστανή  ζάχαρη
120γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 αυγό
1 βανίλια
100γρ σταγόνες  σοκολάτας χωρισμένα σε 2 μέρη
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
80 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Αρχικά ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα,  και βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί. Πριν αρχίσει να παίρνει βράση,  κατεβάζουμε από την φωτιά και περιχύνουμε την σοκολάτα.


Αφήνουμε ένα λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Αφήνουμε στην άκρη την ganache να κρυώσει. 


Στη συνέχεια βάζουμε στον κάδο το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη. 


Χτυπάμε για 10 περίπου λεπτά ώσπου να αφρατέψει το βούτυρο. 


Προσθέτουμε την βανίλια και το αβγό και χτυπάμε για λίγο ακόμα ώσπου να ενσωματωθεί. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει,  με τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα. 


Προσθέτουμε τις μισές σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.  Στην συνέχεια παίρνουμε ένα στέκι περίπου 22εκ. και βάζουμε στον πάτο λαδόκολλα.  Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και απλώνουμε τη μισή στον πάτο. 


Απλώνουμε την ganache και αφήνοντας περιμετρικά 2εκ. 


Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζύμη από πάνω και την απλώνουμε. Ρίχνουμε και τις υπόλοιπες σταγόνες. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.  Έπειτα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Έτοιμο!


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 










0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου