Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Γαλακτομπούρεκο


Υλικά:

12 φυλλα κρούστας 
6 κούπες γάλα 
2,5 κούπες ζάχαρη 
1 βανίλια 
6 αβγά 
3/4 κούπας  βούτυρο λιωμένο 
1 κούπα σιμιγδάλι 
3,5κ.σ. κορν φλάουρ 
1 κούπα νερό 
1/4 κ.γ. αλάτι 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι,  το κορν φλάουρ,  και τη μία κούπα ζάχαρη. 


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά , μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα σταδιακά το μείγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μεΧριστούγεννα να πήξει η κρέμα. 


Μόλις δέσει η κρέμα την κατεβάζουμε από το μάτι. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά ώσπου να αφρατέψουν και έπειτα προσθέτουμε μισή κούπα ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 10 περίπου λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το μείγμα με τα αβγά μέσα στην κρέμα πολύ αργά και σταδιακά. Ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα κρατάμε ελαφρά σκεπασμένο στην άκρη,  μέχρινα φτιάξουμε τα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά ενα ταψί και βάζουμε στον πάτο 7 φύλλα, ενώ στο ενδιάμεσο ραντίζουμε με βούτυρο. 


Βάζουμε την κρέμα. 


Προσθέτουμε από πάνω τα υπόλοιπα5 φύλλα ραντίζοντας με βούτυρο στο ενδιάμεσο. 


Τα φύλλαπου περισσεύουν περιμετρικά τα γυρίζουμε προς τα μέσα. Αλείφουμεμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά στους 180.  Όσο ψήνεται το γλυκό,  βάζουμε το σιρόπι να βράσει.  Σε μια κατσαρόλα βάζουμε Μι κούπα ζάχαρη και μια κούπα νερό,  να βράσουν για 3 λεπτά.  Μόλις βγει το γλυκό το περιχύνουμε αργά με το καυτό σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο.  Έτοιμο! 


Καλή επιτυχία!



Σημ : Η συνταγή είναι από το site : www.dimitrisskarmoutsos.gr









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου