Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Αλμυρά πιτάκια με ζύμη κουρού


Υλικά:

830γρ. αλεύρι ΓΟΧ
350γρ. γιαούρτι
400γρ. ηλιέλαιο
1κ.γ. αλάτι
1κ.γ. ζάχαρη
2κ.γ. μπέικιν
1κ.σ. ξύδι
Φέτα για τη γέμιση
1 αβγό για το άλειμμα
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακκούβα στη μέση.


Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. 


Έπειτα πλάθουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει. 


Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια,  σε μέγεθος καρυδιού. 


Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι,  σε στρογγυλό φύλλο,  γεμίζουμε με φέτα,  κλείνουμε και βάζουμε στο ταψί.  Αλείφουμε με αβγό και ρίχνουμε σουσάμι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για περίπου μισή ώρα. Ετοιμα!


Καλή επιτυχία! 





Tips: Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε μπέικον ή πιπεριά φλωρίνης.


Σημείωση: Η συνταγή είναι από το site www.akispetretzikis.com











0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου