Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Βάφλες.


Υλικά:

2 αβγά
300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
1κ.σ. ζάχαρη
80γρ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό
400 ml. γάλα χλιαρό
ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. 


Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι,  το μπέικιν,  την βανίλια,  τη ζάχαρη,  το αλάτι,  το βούτυρο,  συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει χυλός.


Έπειτα βουτυρωνουμε την βαφλιερα και ρίχνουμε το μείγμα.  Εναλλακτικά αλείφουμε με βούτυρο ένα μικρό τηγάνι,  και ρίχνουμε το μείγμα με μια κουτάλα της σούπας. 


Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Έτοιμες! 


Καλή επιτυχία! 





Σημειωση: Η συνταγή είναι από το site: http://www.dinanikolaou.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου