Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Μπισκότα βουτύρου.


Υλικά:

250γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι ΓΟΧ
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλιες

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αβγό.  Χτυπάμε ακόμα 1-2 λεπτά κι έπειτα βάζουμε τις βανιλιες,  το μπέικιν και το αλάτι.  Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και κολλάει.


Έπειτα βάζουμε τη ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο. Αφού την βγάλουμε, την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια,  σε πάχος περίπου μισό εκατοστό. Ενώ στη συνέχεια κόβουμε με κουπ πατ. 


Βάζουμε τα μπισκότα στο ταψι, σε αντικολλητικο χαρτί,  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180, για 15 λεπτά.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου