Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ψωμάκια σε σακούλα.


Υλικά:

600γρ. αλεύρι ΓΟΧ
150 ml. Νερό χλιαρό
150ml. Γάλα χλιαρό
42 γρ. μαγιά νωπή
2 κ.γ. αλάτι
5 κ.γ. λάδι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. ξύδι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι,  δημιουργούμε μια τρύπα στη μέση,  όπου θα ρίξουμε την μαγιά που προηγουμένως έχουμε λιώσει στο χλιαρό γάλα,  στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό,  ενώ προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. 


Στη συνέχεια πλάθουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. 


Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει. 


Αφού φουσκώσει η ζύμη,  παίρνουμε μια σακούλα για φούρνο και ρίχνουμε μέσα λίγο αλεύρι,  έτσι ώστε να καλυφθεί εσωτερικά ολόκληρη από αυτό. Στη συνέχεια κόβουμε τη ζύμη και πλάθουμε έξι ίσα μπαλάκια και τα βάζουμε με απόσταση μέσα στη σακούλα. Δένουμε και κάνουμε 2 τρύπες. Η σακούλα θα πρέπει να είναι εξ αρχής τοποθετημένη πάνω στην σχάρα του φούρνου,  για να μπουν τα ψωμάκια. 


Βάζουμε τη σχάρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40 λεπτά.  Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου