Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Πασχαλινά κουλουράκια.


Υλικά:

6 αβγά (θερμοκρασία δωματίου)
2 ποτήρια κοφτά ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι
χυμός από μισό λεμόνι
3 βανιλιες
1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 φακελάκι αμμωνία
1 ποτήρι βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. σόδα
1 1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 αβγό για το αλειμμα

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού,  τις 3 βανίλιες,  1 κ.γ. σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού,  το φακελάκι αμμωνία διαλυμένο στο 1/2 ποτήρι γάλα,  το λιωμένο βούτυρο.


Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι,  ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή αρκετά,  που δεν κολλάει όμως στα χέρια. 


Σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αριαδιαζουμε μέσα τα κουλουράκια.  Έπειτα τα αλείφουμε με το χτυπημένο αβγό. 


Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,  στους 180, για 15 λεπτα. Έτοιμα! 


Καλή επιτυχία! 






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου