Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Μουστοκούλουρα.


Υλικά:

 ¼ κούπας ζάχαρη
 ½ κουταλιά του γλυκού σόδα
 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
 ¼ κουταλιά του γλυκού γαρίφαλο
 ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
 ½ κούπα ελαιόλαδο
 ¼ κούπας χυμό πορτοκαλιού
 ¾ κούπας μούστο πηχτό (πετιμέζι)


Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη.


Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ενώ τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Θα έχουμε μια μαλακή ζύμη,  που θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια όταν πλάθουμε τα κουλουράκια.


Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15 λεπτά. Έτοιμα!


Καλή επιτυχία!



Tips:• Η ζύμη βγαίνει αρκετά μαλακή οπότε μπορούμε να προσθέσουμε περίπου 6κ.σ. αλεύρι ΓΟΧ για να σφίξει.
         • Όταν πλάθουμε  τα κουλουράκια βοηθάει να πλένουμε τακτικά τα χέρια μας ώστε να μην κολλάει η ζύμη. 

Σημ: Η συνταγή είναι από το site: mageirikikaisintages.blogspot.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου