Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πάστα φλώρα


Υλικά:

210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. σιμιγδάλι
2κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½κ.γ. αλάτι
130 γρ. βούτυρο
2 αυγά
2 βανίλιες
100γρ. ζάχαρη
1 βάζο μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και έπειτα το ένα αβγό που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρά. Προσθέτουμε και τον κρόκο από το δεύτερο αβγό,  ενώ κρατάμε το ασπράδι για το άλειμμα στο τέλος. Τέλος βάζουμε τις 2 βανίλιες κσι χτυπάμε για πολύ λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το αλεύρι,  το μπέικιν και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα,  ενώ τελειώνουμε με τα χέρια ώστε να έχουμε μια απαλή και μαλακή ζύμη. 


Στη συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη και κρατάμε ένα κομμάτι 100γρ. το οποίο πλαθουμε σε μπαστούνι 1,5εκ.  Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο. 


Την υπόλοιπη ζύμη,  την ανοίγουμε σε φύλλο,  ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες.


Αλευροβουτυρώνουμε μια φόρμα περίπου 25 με 27εκ. και στρώνουμε μέσα την ζύμη έτσι ώστε να δημιουργησουμε τοιχώματα 2εκ.


Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει η βάση, βγάζουμε από το ψυγείο και αλείφουμε πάνω την μαρμελάδα. 


Στη συνέχεια κόβουμε το μπαστούνι σε ροδέλες 1εκ. και τοποθετούμε από πάνω. 


Αλείφουμε την κάθε ροδέλα με ασπράδι και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190  σε ψηλή θέση για 35 περίπου λεπτά. Αφου ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έτοιμη!


Καλή επιτυχία!



Σημ: Η συνταγή είναι από το site: www.akispetretzikis.com 













0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου